- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал се опростио од Ролан Гароса пред Ђоковићем и Алкарасом

© AP Photo / Manu FernandezРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Рафаел Надал, један од најбољих тенисера свих времена, завршио је такмичење на свом, вероватно последњем, Ролан Гаросу, турниру на ком је тријумфовао чак 14 пута.
Надал је поражен у првој рунди Ролан Гароса од Александра Зверева у три сета – 6:4, 7:6, 6:3, пред очима највећег ривала Новака Ђоковића и наследника Карлоса Алкараса који су меч пратили са трибина.
Зверев се на неки начин реванширао за пораз од Надала од пре две године када је због тешке повреде морао да преда меч.
Надал је, вероватно, одиграо последњи меч на Ролан Гаросу јер се очекује да на крају године и заврши богату каријеру.
„Желим да се захвалим публици. Тешко ми је да причам јер би ово могао да буде последњи пут да сам пред вама, нисам потпуно сигуран. Можда је тако. Тешко је у речима описати осећај који сам имао, посебан моменат да осетим емоцију од публике на месту које највише волим“, рекао је Надал.
Зверев је већ у првом гему без изгубљеног поена направио брејк и препуне трибине „Шатријеа“ у тренутку су се уплашиле да ће гледати једностран меч.
Рафа у чевтртом гему није искористио две везане брејк лопте, а у деветом, маратонском последњем, Немац му је још једном одузео сервис за вођство од 1-0.
Тридесетседмогодишњи Шпанац се у другом сету још одлучнији вратио на терен. Након што је спасао две брејк лопте у четвртом гему у следећем је одузео сервис ривалу на одушевљене навијача. Надал је играо све боље, али ни Зверев није попуштао и када је Рафа сервирао за изједначење у сетовима одузео му је сервис без изгубљеног поена и изједначио на 5:5.
Надал у следећем гему није искористио још две брејк шансе, а у тајбрејку кључан је био поен Зверева за 5:4.
Ни то није био крај великог отпора шпанског аса, који је четири пута у каријери успео да преокрене меч после 0-2. У првих пет гемова оба играча имала су брејк лопте, по један брејк направила су обојица играча, а да Надал полако може да почне да пакује ствари било је јасно након што је Зверев одузео сервис ривалу за 4:3.
Рафа је у следећем гему имао две везане брејк лопте да евентуално остане у мечу, међутим, није успео…
Зверев ће се у другом колу састати са 33-годишњим Давидом Гофаном или 13 година млађим добитником „специјалне позивнице“ Ђованијем Мпеши Перикаром.
Немања Максимовић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Велика част за верног војника /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала