- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски фудбалери водили три пута и изгубили – невероватан меч на Европском првенству

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Кадетска фудбалска репрезентације Србије поражена је од селекције Чешке резултатом 4:3 у трећем колу групе А на Европском првенство на Кипру. Овај пораз не утиче на даљи ток такмичења јер су млади фудбалери раније обезбедили пролаз у четвртфинале.
Невероватна утакмица одиграна је на Кипру, а да претходно нису осиграли четвртфинале, млади српски фудбалери имали би за чим да жале јер су чак три пута водили против Чешке.
Први је мрежу застресао Василије Костов већ у седмом минуту, али минут касније Чеси су изједначили голом Јосефа Коларика. Није прошло пуно времена до нове промене резултата, јер је у 21. минуту Србија поново стигла до вођства, овога пута захваљујучи стрелцу Богдану Костићу.
На паузу су српски кадети отишли са резултатом од 2:1, али је предност могла да буде и већа јер су имали неколико одличних прилика. У одличном ритму репрезентација Србије отворила је и друго полувреме, међутим у 64. минуту Карел Белжик погодио је са беле тачке за ново изједначење.
Дискутабилна је била одлука поводом пенала који питање да ли је требало да буде досуђен, али морали су да забораве на ту ситуацију млади српски фудбалери и наставе даље.
Нису одустали кадети Србије, после осам минута Ђирић је убацио лопту коју је на другу стативу пребацио Виктор Стојановић, дошла је до Михајла Цветковића који је затресао мрежу за 3:2.
Десет минута касније Цветковић је имао прилику да стави тачку на меч, али није искористио нову шансу. То је казнио Белжик голом за изједначење у 89. минуту, да би потпуни преокрет направили Чеси у трећем минуту надокнаде када је Јакуб Колисек погодио за коначних 4:3.
„Били смо јако добри у првом полувремену, радили ствари које смо се договорили да радимо. Лепши је осећај кад се победи, али то не мења чињеницу да смо одиграли вероватно најбољу утакмицу досад. Имали смо прилике да раније решимо утакмицу, све би то изгледало резултатски другачије… Неке играче смо успели да сачувамо, неки су добили своје минуте. Доста тога смо урадили, мислим да смо бољи него што смо били. Требаће нам времена да се целокупна слика слегне, али задовољан сам односом, залагањем, ставом. Честитам својим играчима на свему томе! Сигуран сам да можемо још боље да играмо, иако сам задовољан оним што су моји играчи показали. Имамо заједништво које нас краси и сигуран сам да ћемо то показати на следећој утакмици, у четвртфиналу”, рекао је Јован Дамјановић, селектор репрезентације Србије, после пораза.
Овим мечом затворена је групна фаза Европског првенства, а Србија је завршила на другом месту. Оно што може да радује селектора Дамјановића јесте што су фудбалери са мањом минутажом одлично искористили своју шансу.
Репрезентација Србије у среду против Аустрије игра четвртфинале.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Новаков трон се клима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала