Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Многе је заболела застава Србије - од сад ћу је увек носити са собом

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је приметио да су многи опседнути и да их је заболела застава којом се огрнуо у Генералној скупштини Уједињених нација и поручио да је то намерно урадио, те да ће српску тробојку од сада увек носити са собом.
"То сам урадио намерно. Нико није могао да ми забрани да ставим своју заставу. Не знате какав је то тренутак био", казао је Вучић.
Србија је од почетка знала шта је био план Сарајева, те да тамо не могу ни да кажу да су Срби страдали у Казанима, а за Републику Српску пишу "РС" у најбољем случају, рекао је Вучић говорећи о недавно усвојеној резолуцији о наводном геноциду у Сребреници у Генералној скупштини УН.

„Покушаће да иду на ревизију тужбе против Републике Србије, а ја мислим да то није добро за регионалне односе. Добили су резолуцију, а свакога дана кипте од беса и на сваком кораку просипају нервозу. Поводом најављене ревизије тужбе и ратне одштете биће им веома тешко, јер ћемо направити најбоље тимове", казао је Вучић за ТВ Хепи.

Главни јунак на седници Генералне скупштине УН је била наша земља која је успела да одоли притисцима и остварила не само респектабилан резултат, већ у тим околностима, немогућ резултат, додао је он.
Указао је на чињеницу да га за све криве, да су толико нервозни да је министар спољних послова БиХ Елмедин Конаковић дозволио себи да позива на његово убиство.

"Ја сам у Сребреници већ једном био 11. јула. Погнуо сам главу пред спомеником, али не пред каменицама и флашама", рекао је Вучић, одговарајући на изјаву Конаковића којом је позвао председника Србије у Њујорк, на Генералну скупштину УН 11. јула ове године на, како је рекао, „прво обележавање Међународног дана сећања на геноцид у Сребреници“.

Захвалио је Конаковићу на позиву да буде "убијен".
"Ако се на то одазовем, знајте да је за моје убиство крив Елмедин Конаковић", рекао је Вучић.
Конаковић је раније данас рекао да Вучић "може да се огрне српском заставом, а и не мора", те додао да Вучића позива и у Поточаре, као и да му "гарантује безбедност".
"Да тамо одемо, да се поклонимо жртвама овог страдања. Заједно, ако хоће, овде у Сарајеву на Казане горе, где су цивилне српске жртве. Да одемо заједно у Јасеновац. Све оно за шта треба храброст, ја имам и хоћу", рекао је Конаковић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала