- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда прошетала кроз Железник до финала, а Мега натерала Партизан на мајсторицу!

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Суперлиге Србије савладавши ФМП и у другој утакмици серије са 98:75, а Партизан је пропустио прилику да обезбеди место у борби за титулу пошто је поражен од Меге у гостима са 92:88 и мораће да игра мајсторицу у петак.
Звезда је уписала две победе у две утакмице и обезбедила место у финалу домаћег првенства, а уписала је и 41. узастопни тријумф над ФМП.
Много тога је било јасно након прве четвртине коју је Црвена звезда добила са +11, а до полувремена се практично већ знао победник.
Црвена звезда је на одмору водила 50:30. Појачао је ФМП у трећем периоду који је резултатски добио са шест поена предности, али то није било довољно чак ни да се уђе у неизвесну завршницу.
Најбољи у победничком тиму су били Немања Недовић са 17 поена, Јаго Дос Сантос са поеном мање и осам асистенција и Лука Митровић са 15 поена. Милош Теодисић је пратио са 11 поена и девет асистенција, а Рокас Гедраитис је стао на десет.
У тиму ФМП су бољи од остали х били Јован Новак са 26 поена и Огњен Кузмић са 15.
У другом мечу дана, у другој утакмици полуфиналне серије између Партизана и Меге, црно-бели су поражени на гостовању са 92:088 чиме је резултат у победама изједначен на 1-1.
Екипа тренера Жељка Обрадовића је стекла десет поена вишка у првој деоници, Мега је успела да умањи разлику до полувремена, у наставку је преокренула, а на три минута до краја водила је чак са 11 поена разлике.
Партизан није успео да консолидује одбрану, у нападу није било добрих решења па је Мега уписала победу и продужила серију на још једну утакмицу у којој ће чак имати шансу да се пласира у финале Суперлиге Србије.
Најефикаснији у тиму Меге био је Јовић са 14, Филипс је убацио 12, док су Јовић, Јелавић и Милијашевић имали по 12, а на другој страни Кабокло је уписао 18, Смит је додао 17, а Понитка 12.
Мајсторица је на програму у четвртак, а домаћин ће бити Партизан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала