- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Дански парламент одбио признање државе Палестине

© AP Photo / Jens DreslingЗаставе Данске
Заставе Данске - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
У парламенту Данске данас је одбијен предлог закона о признању државе Палестине након што је министар спољних послова Ларс Локе Расмусен рекао да недостају ''неопходни услови'' за признање државе Палестине.
Закон су предложиле четири левичарске странке крајем фебруара, а министар спољних послова Ларс Локе Расмусен рекао је да није могуће признати државу Палестину, када се у априлу први пут расправљало о нацрту закона.
''Не можемо признати независну палестинску државу из јединог разлога што предуслови заправо не постоје. Не можемо подржати ову резолуцију, али желимо да дође дан када то будемо могли'', рекао је Расмусен.
Посланици данског парламента гласали су након што су раније данас Шпанија, Ирска и Норвешка признале државу Палестину.
Шпански премијер Педро Санчес изјавио је да је Шпанија признала палестинску државу која укључује Појас Газе и Западну обалу, уједињене под Палестинском националном управом, са Источним Јерусалимом као главним градом, док је норвешки министар спољних послова Еспен Барт Еиде истакао да је Норвешка била ''један од најватренијих бранилаца палестинске државе више од 30 година''.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала