- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фортуна окренула леђа Фортуни – Машовић замало трагичар

© AP Photo / Marius BeckerБохум
Бохум - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Бохум је на невероватан и готово филмски сценарио успео да остане у Бундеслиги, након што је у двомечу баража против Фортуне успео да надокнади „минус три“ из првог сусрета на домаћем терену. Бохум је успео у реваншу у Дизелдорфу да слави идентичним резултатом 3:0 и да после бољег извођења пенала опстане у елитном друштву немачког фудбала.
Фортуна је окренула леђа Фортуни, али је очигледно да је недостајало и концентрације и знања... Јер, како другачије описати све оно што се догодило у реванш мечу баража за опстанак у Бундеслиги.
У првом мечу одиграном у петак, Бохум је на свом терену доживео дебакл. Ерхан Машовић, повремени српски репрезентативац, који се неће наћи на коначном списку путника за Европско првенство у Немачкој, могао је да буде трагичар, с обзиром на то да је промашио једанаестерац током пенал-лутрије.
Али, кренимо редом. Фортуна је имала субину у рукама. После 0:3 у Бохуму, уследио је реванш у Дизелдорфу.
Чинило се као формалност, знало се да је далеко од тога, а на крају се догодило нешто невероватно! Бохум је на крилима двоструког стрелца Хофмана, као и Стогера из пенала, успео да „истопи“ три гола заостатка и да купи продужетке, касније и пенале.
Хофман је погађао у 18. и 66. минуту, да би Стогер у 70. минуту прецизним ударцем са 11 метара вратио реванш баража у укупан резултатски егал – 3:3.
Како током 30 минута продужетка није било голова, тако су пенали морали да одлуче ко ће у Бундеслигу, односно да ли ће Бохум остати или ће се Фортуна пласирати.
Ерхан Машовић, повремени српски репрезентативац, крочио је на терен у 99. минуту, док је бивши фудбалер Партизана Јапанац Такума Асано ушао у 58. минуту.
Пенал-лутрију отворио је Фортунин Хофман и био неприцизан, да би с друге стране погађали редом Пацијенца и Беро. Машовић је био непрецизан у трећој серији и поново је био резултатски егал, овога пута у пеналима.
Обердорф је погодио за изједначење, а затим је Такума Асано вратио предност гостима из Бохума.
Испоставиће се да је трагичар био Јапанац Такаши Учино, који је био непрецизан у седмој серији, јер је претходно погодио Витек.
На крају Фортуна је остала празних шака пред армијом својих навијача, док ће Бохум и наредне сезоне бити део елитног немачког фудбалског друштва.
Sputnjik
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
СПОРТ
Отписани Радоњић – „То је моја одлука“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала