- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда вратила своје дете: „Сада сам другачији и бољи“

© Фото : ФК Црвена звезда Лука Илић
Лука Илић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Црвена звезда тек што је освојила и прославила седму титулу у низу, а на Маракани је већ пао први потпис за наредну сезону. Лука Илић вратио се кући после шест година од трансфера у Манчестер сити.
Како је сам рекао на промоцији одржаној на стадиону „Рајко Митић“, вратио се другачији, бољи и искуснији.
Милионе је за браћу Илић пре шест година „истресао“ Манчестер сити, с тим што Лука није добио прилику да заигра на Етихаду и под командом Пепа Гвардиоле, већ је фудбалску срећу морао да потражи на другим местима, а пут га је преко француске Троје, вратио натраг у његову Црвену звезду.
„Пресрећан сам што сам се вратио. Дуго сам размишљао о овом дану. Доста сам искуснији него у првом периоду у Звезду. Прошао сам период који ми је много значио, сада сам другачији и бољи“, биле су Илићеве уводне речи на промоцији.
Везиста који је 2018. године напустио Љутице Богдана 1, објаснио је и због чега је изабрао број 32, а не 40, што је прехтодни ут носио на црвено-белом дресу.
„Када дођете као омладинац у први тим Звезде, узимате број који вам се да. За 32 сам се одлучио због ТСЦ-а, јер сам тада тамо играо добро и био ми је срећан број“, објаснио је Лука Илић.
На питање због чега није одиграо превише утакмица за Троју минуле сезоне, одговорио је:
„Имао сам проблема са доњим леђима и због тога сам пропустио неколико утакмица. Друга лига Француске је квалитетна. Сада се осећам одлично и спреман сам“.
Момак рођен у Нишу пре 24 године је после одласка из Црвене звезде потписао за Манчестер сити, уследила је позајмица у Звезду у сезони 2017/18. да би затим играо за холандску Бреду, као и Твенте, после чега је потписао за Троју из које је послат на калење у ТСЦ из Бачке Тополе.
Сада је потписао четворогодишњи уговор са шампионом Србије. Подсетимо, Лука је заједно са млађим братом Иваном отишао у Манчестер сити у трансферу вредном 5,5 милиона евра, али није добио прилику да одигра званични меч.
Партизан Хумска - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
СПОРТ
Партизан је „бисере“ поверио Лоли
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала