- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Кијев није успео да натера народ Донбаса да одустане од својих корена

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Становници Донбаса сачували су своју културу и традицију, упркос покушајима Кијева да их натера да их напусте, изјавио је председник Русије Владимир Путин у свом поздраву учесницима и организаторима форума Руског војно-историјског друштва „Историја за будућност. Руско пролеће“.
„Формирање Доњецке и Луганске Народне Републике пре 10 година био је заиста судбоносни догађај. Националисти који су преузели власт у Кијеву покушали су да натерају људе да напусте своје корене, културу и традицију. Али ви нисте предали своју историју забораву, нисте се одрекли својих очева, дедова и прадедова, а у септембру 2022. изразили сте своју снажну и непопустљиву вољу да будете уз Русију“, наводи се у телеграму шефа државе објављеном на сајту Кремља.
Путин је додао да данас читав народ искрено, свим срцем помаже народу Донбаса. Бранећи своје животе, слободу и безбедност, учесници специјалне војне операције храбро се боре.
„Упркос тешкој ситуацији, препрекама и потешкоћама, граде се и обнављају путеви и куће, школе, болнице и клинике, оживљавају се индустријска и пољопривредна производња. Региони се доследно интегришу у јединствени друштвено-економски и правни простор Русије. Овај обимни, интензиван рад заснован је на нашој искреној љубави према отаџбини, заједничком историјском сећању, привржености непоколебљивим вредностима генерацијског континуитета“, наводи се у поруци.
Руски лидер је изразио уверење да ће форум бити одржан на високом организационом нивоу и да ће служити васпитању младих у традицијама патриотизма и грађанства, одговорности за судбину отаџбине и поноса на достигнућа својих предака.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала