- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија има тим за Европско првенство – нема Радоњића!

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаДраган Стојковић
Драган Стојковић  - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић објавио је списак играча на које рачуна за Европско првенство. Пикси је морао да скрати претходни, са 35 на 26 имена, што значи да су деветорица „прецртана“. На коначном списку није се нашао Пиксијев Нишлија Немања Радоњић, отпао је и Страхиња Ераковић из Зенита...
Селектор Србије Драган Стојковић Пикси саопштио је 18. маја шири списак путника за Европско првенство у Немачкој, на ком су се нашла чак осморица фудбалера из Суперлиге Србије. Тада је било познато да ће деветорица морати да отпадну до 7. јуна, када је последњи рок за коначни списак, али Пикси није желео да чека.
Селектор најбољег националног тима Драган Стојковић одабрао је 26 играча који ће представљати Србију на предстојећем Првенству Европе које се одржава у Немачкој од 14. јуна до 14. јула. Орлови први меч играју против Енглеске, 16. јуна у Гелзенкирхену. Следи дуел са Словенијом, 20. јуна у Минхену, а групну фазу затварамо 25. јуна када је на програму дуел са Данском, такође у Минхену.
"Отворио је карте" већ 28. маја и то тачно у девет часова. На Европско првенство у Немачкој од 14. јуна до 14. јула, путује следећих 26 фудбалера:
Голмани: Вања Милинковић-Савић (Торино), Предраг Рајковић (Мајорка), Ђорђе Петровић (Челси).
Одбрана: Страхиња Павловић (Салцбург), Никола Миленковић (Фиорентина), Милош Вељковић (Вердер), Срђан Бабић (Спартак Москва), Урош Спајић (Црвена звезда), Немања Стојић (ТСЦ Бачка Топола).
Средина: Саша Лукић (Фулам), Немања Гудељ (Севиља), Немања Максимовић (Хетафе), Иван Илић (Торино), Срђан Мијаиловић (Црвена звезда), Сергеј Милинковић-Савић (Ал Хилал), Душан Тадић (Фенербахче), Лазар Самарџић (Удинезе), Вељко Бирманчевић (Спарта Праг), Филип Костић (Јувентус), Филип Младеновић (Панатинаикос), Андрија Живковић (ПАОК), Мијат Гаћиновић (АЕК).
Напад: Александар Митровић (Ал Хилал), Душан Влаховић (Јувентус), Лука Јовић (Милан), Петар Ратков (Салцбург).
Понтус Вернблум и Зоран Тошић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Србин раскринкао „покајника“ који жели да се додвори мрзитељима Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала