- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од Русије до Немачке – Јовановић се огласио због списка: „Прецртан“

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићАлександар Јовановић
Александар Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
За Александра Јовановића, голмана Партизана, није било места на списку Драгана Стојковића Пиксија, селектора Србије, за Европско првенство па се чувар мреже црно-белих тим поводом огласио и присетио да је био прецртан и за Светско првенство у Русији 2018. године.
Изузетне голмане има репрезентација Србије и иза њих је одлична сезона, али места нема за све. Селектор Драган Стојковић Пикси одлучио је да у Немачку иду Вања Милинковић-Савић (Торино), Предраг Рајковић (Мајорка) и Ђорђе Петровић (Челси), док је са првобитног ширег списка отписан Александар Јовановић, чувар мреже Партизана.
Нишлија иза себе има фантастичу сезону у црно-белом дресу и због тога је разочаран што за њега нема места у репрезентацији што је открио објавом на друштвеним мрежама.
Јовановић је објавио спискове из 2018. године као и из 2024. године на којима стоји његово име, а затим је објавио и коначне спискове из обе године на којима га нема.
„Прецртан“, гласио је коментар Александра Јовановића.
Голман Партизана био је део тима за квалификације за Мундијал, али у Русију те 2018. године није отишао. Ове сезоне често је добијао похвале од Драгана Стојковића Пиксија, али испоставило се да оне нису биле довољне да му обезбеде и национални дрес.
Никако не треба умањити сезоне Милинковића-Савића, Рајковића и Петровића, међутим чини се да је заиста ове сезоне Јовановић показао довољно велики квалитет да буде део репрезентације.
Када је 2023. године стигао у Партизан црно-бели сигурно су знали да доводе одличног голмана, али вероватно нису претпостављали да доводе хероја.
Био је прави јунак нарочито у прва два дербија после којих су и почели коментари да би могао да добије место у националном тиму, а то су наговештавале и изјаве селектора Стојковића.
Чини се да је за прво место које је Партизан имао на крају јесењег дела сезоне заправо највеће заслуге имао управо Јовановић који је сачувао мрежу у великом броју опасних ситуација.
Квалитет је показао и на европској сцени када је против Сабаха одбранио пенал.
Када се све те утакмице саберу јасно је да Јовановић има разлога за незадовољство.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
СПОРТ
Митровић погодио за победу – уплакани Роналдо славио историју /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала