- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Британија дозволила Кијеву да користи „сторм шедоу“ за нападе на руску територију

© Фото : Телеграм Спутњик СрбијаКијев ракетама „сторм шедоу“ гађао мостове на граници између Херсонске области и Крима
Кијев ракетама „сторм шедоу“ гађао мостове на граници између Херсонске области и Крима - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Украјинске оружане снаге испаљују ракете Сторм Шедоу на Русију, уз дозволу Лондона, рекао је Јуриј Сак, саветник министра за стратешку индустрију Украјине у интервјуу за Блумберг.

„Већ имамо преседан. На пример, Велика Британија је раније дозволила Украјини да користи ракете дугог домета Сторм Шедоу које су испоручили“, рекао је он, коментаришући дискусије у ЕУ о могућности да се Кијеву дозволи да користи западно оружје за нападе на руску територију.

Уз то, Сак тврди да Украјина прави сопствено оружје које се користи за нападе на Русију.
Међу западним савезницима Кијева, који су од почетка руске специјалне војне операције у више наврата повећавали испоруке наоружања Украјини, нема потпуног јединства по питању ограничења његове употребе. Вашингтон каже да „не подстиче и не олакшава“ употребу америчког оружја за нападе на руску територију. Немачки канцелар Олаф Шолц је више пута рекао да искључује испоруке Кијеву крстарећих ракета дугог домета Таурус јер Берлин неће моћи да контролише њихову употребу без слања немачких трупа у Украјину, што је, како каже, линија коју не жели да пређе.
Поглед на Стари град у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
РУСИЈА
Варшава дозволила Украјини да користи пољско оружје за нападе на циљеве у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала