- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Геноцидни Џо“ прокоцкао своју шансу: ММА борац прогнозира победу Трампа на изборима у САД

© Sputnik / Alexandr Suhov / Уђи у базу фотографијаММА борац Џеф Монсон
ММА борац Џеф Монсон - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Актуелни председник САД Џозеф Бајден због подршке Израелу и геноцида у Гази сам је прокоцкао своју шансу да буде изабран за други мандат – због тога ће на председничким изборима победити Доналд Трамп, изјавио је ММА борац Џеф Монсон, који је добио руско држављанство.
„Мислим да је имао шансу, али је погазио због подршке Израелу и геноцида у Гази. Он је изгубио све шансе за поновни избор. Његова највећа група подршке окренула му је леђа. Знам да се Русији допада Трамп и мислим да ће он и победити“, рекао је Монсон.
Како је објаснио, на прошлим изборима за Бајдена су гласали углавном млади људи јер је обећавао реформе, а сада га његова група за подршку зове „Геноцидни Џо“.
По речима Монсона, иако он није присталица Трампа, свиђа му се његов однос према Русији, јер је не гледа као пријатеља или непријатеља, него као пословног партнера. Такође, Трамп не жели наставак сукоба у Украјини, оценио је борац.
Монсон је такође објаснио да је одустао од америчког држављанства јер не може да буде држављанин земље која финансира убиства испоручује оружје.
Како је истакао, одлука о томе је била најважнија у његовом животу. По речима Монсона, руско држављанство је поклон, али он је планирао да путује у САД, да посети породицу и децу. Међутим, променио је мишљење када је видео шта се заиста дешава у зони специјалне војне операције, па сада планира виђање са породицом у Русији или некој трећој земљи.
Монсон је рођен у САД и велики део каријере се такмичио под америчком заставом, али је у марту 2013. године саопштио да је спреман да узме руско држављанство. Монсон је добио руски пасош 2018. године, а 2020. се преселио у Уфу, где је отворио школу џиу-џицуа и греплинга. У септембру 2023. постао је посланик башкирског парламента из партије Јединствена Русија.
Џеф Монсон - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
РУСИЈА
„Украјинци пишу: Желимо да те убијемо“: Џеф Монсон о претњама које добија због подршке Донбасу
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала