Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Куртијеви полицајци запленили новац из трезора Народне банке Србије у Косовској Митровици

© Sputnik / Дејан СимићКосовска полиција, илустрација
Косовска полиција, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Контролом експозитуре трезора Народне банке Србије у Косовској Митровици такозвана косовска полиција је запленила одређену количину динара, евра и швајцарских франака, саопштено је из дирекције полиције у Приштини.
У претходној акцији 20. маја када је затворила све експозитуре „Поштанске штедионице“, Куртијеви полицајци су затворили и седиште Трезора али нијсу успели да отворе сеф, јер надлежна особа са кључевима није била присутна.
Полицијски истражитељи су успели да идентификују управника, а који је након контактирања донео кључеве сефа у чијем присуству је отворен. Како јавља РТС, одузета су новчана средства и то 152.290 динара 4.580 евра, 940 швајцарских франака.
Након увиђаја, у присуству браниоца, у својству осумњиченог, обављен је разговор са управником, док је увиђај обављен без икаквих инцидената.
Даљи процес и све даље правне одлуке доносиће се у координацији са правосудним органима.
Подсетимо, на основу уредбе привремених приштинских институција, на КиМ су од 1. фебруара готовинска плаћања дозвољена само у еврима, што значи забрану динара.
Та одлука Приштине довела је у питање егзистенцију и опстанак Срба у покрајини, пошто своја примања од државе Србије добијају у динарима.
Припадници тзв. косовске полиције упали у експозитуре Поштанске штедионице у Северној Митровици, Лепосавићу и Звечану. - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
СРБИЈА
Специјалци с пушкама упали у Поштанску штедионицу на северу КиМ, затворено свих шест филијала
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала