- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Министри из Српске против да Словенци, Румуни и Пољаци гласају у амбасадама у БиХ на изборима за ЕП

© Sputnik / Маријана КолаковићПалата председника Републике Српске
Палата председника Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Министри у Савету министара БиХ из Републике Српске гласали су против да држављанима Словеније, Пољске и Румуније, који бораве у БиХ, буде одобрено да 9. јуна гласају у амбасадама ових земаља на изборима за Европски парламент, јер су ове земље гласале за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН, сазнаје Срна.
У првом кругу гласања против су били заменик председавајуће Савета министара и министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, министар финансија и трезора Срђан Амиџић, те замјеници министра одбране Александар Гогановић и министра комуникација и саобраћаја Огњен Јањић.
Они јуче нису подржали предлог Министарства иностраних послова у Савету министара да се прихвате дипломатске ноте амбасада Словеније, Пољске и Румуније и да сагласност за организовање гласања држављана ових земаља који бораве у БиХ.
Држављанима Словеније, Пољске и Румуније де факто ће бити онемогућено да 9. јуна гласају у амбасадама ових земаља у БиХ на изборима за Европски парламент ако подршка кадра из Републике Српске изостане и у другом кругу гласања у Савету министара.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала