- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Председница Северне Македоније: Нисам консултована око гласања у УН о резолуцији о Сребреници

© AP Photo / Boris GrdanoskiГордана Сиљановска Давкова
Гордана Сиљановска Давкова - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Председница Северне Македоније Гордана Сиљановска Давкова изјавила је да није била консултована о гласању за резолуцију о Сребреници у Уједињеним нацијама.
Она је навела да је амбасадор Северне Македоније у УН Љубомир Фрчковски о гласању за ту резолуцију требало да се консултује и са њом, а не само са министром спољних послова Бујаром Османијем.
„У међународној политици постоји подељена надлежност између министра спољних послова и председника државе. Приликом гласања у УН требало је амбасадор УН да се консултује са мном а не само са министром спољних послова. То је логичан метод у међународним односима“, истакла је Гордана Сиљановска Давкова, преноси портал „Плус инфо“.
За усвајање резолуције о Сребреници, гласали су представници 84 земље, укључујући и Северну Македонију, док је 19 земаља било против, а 68 уздржаних.
Македонски портал је навео да је председник Србије Александар Вучић разочаран тиме како је Македонија гласала, јер је, како је рекао, много уложио у унапређење односа са Македонцима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала