- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кинеска војска: Јачамо везе са руском армијом – ширимо размере војних вежби

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе руске и кинеске војске
Војне вежбе руске и кинеске војске - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Оружане снаге Кине спремне су да јачају стратешке комуникације и координацију са руском војском и да заједно доприносе одржавању међународне безбедности, изјавио је портпарол Министарства одбране Кине Ву Ћијанг.
„Оружане снаге Кине спремне су да сарађују са руском војском у циљу свеобухватне реализације важног консензуса који су достигли лидери две земље, даљег јачања стратешких комуникација и координација, јачања међусобног поверења у војној сфери и заједничке реализације Иницијативе за глобалну безбедност“, рекао је кинески дипломата.
Он је истакао да је кинеска војска спремна да, заједно са Оружаним снагама Русије, заједно штити међународну правду и непристрасност, даје нови допринос одржавању међународне и регионалне безбедности и стабилности.
Такође је поручио да ће кинеска и руска војска прошити размере војних вежби и редовно ће организовати заједничко патролирање на мору и у ваздуху.
Ву Ћианг је напоменуо да се последњих година, под стратешким руководством председника Кине Си Ђинпинга и председника Русије Владимира Путина, кинеско-руски односи свеобухватног партнерства и стратешке сарадње у новој ери одржавају на високом нивоу.
Претходно је руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио да потенцијално размештање америчких ракета у Европи или азијско-пацифичком региону није проблем само за Москву, већ и за Пекинг, стога су се Кина и Русија договориле да јачају сарадњу како би се супроставиле неодговорном понашању САД.
Заставе Русије и Кине - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
РУСИЈА
Америчке ракете проблем за све — Русија и Кина јачају одбрамбену сарадњу
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала