- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан добио мајсторицу за „пет минута“ – и заказао финале против Звезде

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗак Ледеј
Зак Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана пласирали су се у финале Супер лиге Србије после победе над Мегом у полуфиналу укупним резултатом 2:1. У мајсторици Партизан је пред својим навијачима био бољи резултатом 96:68. На тај начин црно-бели су заказали финални окршај са Црвеном звездом.
Најефикаснији у победи Партизана били су Зек Ледеј са 17, Данило Анђушић са 16, колико је убацио и Бруно Кабокло.
Партизан је на сјајан начин отворио меч, убацио је осам поена, а после закуцавања Кабокла Мега је морала да тражи тајм-аут. Кевин Пантер је био расположен па је убацио осам од првих 10 поена црно-белих.
Можемо рећи да је меч решен већ у првих пет минута утакмице када је Партизан повео са 19:2 и после тога је заиста било тешко очекивати било какав другачији развој догађаја осим тријумфа екипе Жељка Обрадовића.
Партизан је добио прву четвртину са невероватних 39:9, а онда је у другој деоници убацио само осам поена, што прилично осликава целу сезону црно-белих када се погледа уназад.
После тога је уследио суноврат и само осам датих поена за четвртину, да би Партизан у трећој деоници поново појачао и само потврдио утисак који је владао после непуних првих пет минута...
Лепа вест за навијаче Партизана је и деби младог Димитријевића, младог центра који се навијачима представио у одличном светлу. Он је завршио меч са осам поена и једним скоком.
А, то је да ћемо у финалу гледати обрачун Партизана и Црвене звезде, као што је то био случај у финалу АБА лиге.
Одлучујућа серија за титулу ће се, такође, играти, на две победе, а предност домаћег терена имаће црвено-бели због бољег пласмана у АБА лиги.
Први меч на програму је 3. јуна у 20 часова у дворани „Александар Николић“, а реванш је два дана касније у „Београдској арени“.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
СПОРТ
Новак „ућуткао“ Шпанца за треће коло Ролан Гароса!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала