Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шеф Канцеларије ЕУ у Приштини: Имплементација споразума кључна за стабилност и напредак региона

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе тзв. Косова,ЕУ, САД и Албаније у Приштини
Заставе тзв. Косова,ЕУ,  САД и Албаније у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Шеф Канцеларије ЕУ у Приштини Томаш Суниог изјавио је да је имплементација споразума постигнутих у дијалогу Београда и Приштине кључна за стабилност и напредак региона.
„Ово је био период релативне политичке стабилности са заправо великим бројем питања везано за доношење закона и реформи које су успешно спроведене“, рекао је Суниог.
Он је за „Радио Гораждевац“ казао да је Европска унија ставила нови акценат на процес проширења за цео Западни Балкан као једно од решења за изазове с којима се суочава регион. Такође, истакао је важност имплементације споразума постигнутих кроз дијалог између Београда и Приштине.
„Обе стране морају више да се фокусирају на спровођење договореног“, рекао је он.
Суниог је изразио наду да ће Косово и регион наставити да напредују ка европским интеграцијама и постизању стабилности и да ће се дијалог између Београда и Приштине убрзати и довести до конкретних резултата.
Поводом одлуке о забрани увоза српских производа из јуна прошле године, коју је Приштина представила као безбедносну меру, Суниог оцењује да је то треба да буде краткорочна мера а не да траје неколико месеци, скоро годину дана.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала