- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Српском новинару Бошку Козарском у Москви додељена престижна награда за путописни серијал из Русије

© Фото : Youtube/Kulturista / Coolturista/PrintscreenБошко Козарски
Бошко Козарски - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Српском новинару Бошку Козарском, аутору документарно путописног серијала „Културиста у Русији“, у Москви је додељена престижна национална награда Руског географског друштва "Кристални компас“.
Серијал „Културиста у Русији“ се од 2022. године снима на иницијативу и уз подршку Руског Дома и упознаје гледаоце из Србије и региона са Русијом. Реализује га двочлана екипа у саставу аутора и водитеља серијала Бошка Козарског и његовог брата Саве, сниматеља, а емитоване су четири сезоне серијала из четири региона Русије: Краснодарског краја, Санкт Петербурга, Псковске области и Москве.
Са готово 28 000 гласова руских корисника интернета, овај серијал је освојио прво место у номинацији „Награда публике“.
„Кристални компас“ се додељује од 2012. године за висока достигнућа у области очувања природног, историјског и културног наслеђа Русије. Током 12 година постојања, за награду се пријавило преко 4.300 пројеката из 48 земаља света. У посебној номинацији „Награда публике“, где се победници одређују путем онлајн гласања, свој глас дало је преко 2,5 милиона људи, саопштио је Руски дом.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала