- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Суспензија за ВСС, а као одговор – „оптужбе“ на рачун „симпатизера и чланова Партизана“

© VESLACKI SAVEZ SRBIJEСрпски четверац без кормилара на Светком купу у Луцерну
Српски четверац без кормилара на Светком купу у Луцерну - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Светска веслачка федерација донела је одлуку да поново суспендује Веслачки савез Србије (ВСС), након што је то већ једном урадила у јануару 2024. године због неизмирених финансијских обавеза и низа неправилности у раду ВСС.
У образложењу одлуке наводи си да због свих ванредних околности које су везане за Веслачки савез Србије, не би имало смисла поставити рок Веслачком савезу Србије за отклањање неправилности.
Као резултат тога, Светско веслање нема другог избора него да привремено суспендује Веслачки савез Србије, са тренутним дејством и до даљњег.
Овога пута, суспензија Веслачког савеза Србије неће значити и забрану нашим веслачицама и веслачима да учествују на међународним такмичењима, што је био случај приликом прошле суспензије.
Брза реакција Олимпијског комитета Србије којом је Светском веслању демонстрирана опредељеност кровних институција српског спорта да се регулише стање у веслачком спорту у Србији, довела је до одлуке Светске веслачке федерације да од суспензије изузме наше спортисте.
У писму Светског веслања се наводи да док је ВСС суспендован, ОКС це преузети улогу Веслачког савеза Србије.
ОКС ће управљати и бринути се о веслачима Србије и веслању у Србији до решења тренутне ситуације.
Као резултат тога, Светско веслање ће комуницирати искључиво са Олимпијским комитетом Србије у вези са свим питањима повезаним са веслањем у Србији, укључујући и Олимпијске игре у Паризу.
"Олимпијски комитет Србије ће, као и до сада, настојати да обезбеди максималне услове за припреме и наступ наших спортиста на Олимпијским играма, а упоредо са тим ће у сарадњи са Министарством спорта радити на томе да у најскоријем временском периоду уреди стање у веслачком спорту у Србији како би се суспензија Светског веслања што пре укинула", наводе из ОКС.
Веслачки савез Србије (ВСС) поднеће тужбу Сталној спортској арбитражи Олимпијског комитета Србије (ОКС) у циљу побијања одлуке коју је Извршни одбор ове спортске институције донео јуче на хитној седници, а која је последично произвела негативно дејство на међународном нивоу јер је
Светска веслачка федерација данас је одлучила да привремено суспендује Веслачки савез Србије до разрешења ситуације у српском веслачком спорту.
"Веслачки савез Србије сматра да је одлука о суспензији наставак активности појединаца из Олимпијског комитета Србије који желе да на нелегитиман начин преузму руковођење Веслачким савезом Србије. У питању су функционери Олимпијског комитета Србије који су уједно симпатизери и чланови Партизана, а међу њима је „најгласнији“ Ђорђе Вишацки, генерални секретар Олимпијског комитета Србије", наводи се између осталог у саопштењу ВСС.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
СПОРТ
Кецмановић предао Медведеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала