Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Четири важне ствари за будућност

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2024
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да ће у будућности четири ствари бити од суштинског значаја за Србију.
Вучић је на првом месту издвојио развој вештачке интелигенције, софтвера и ИКТ сектора.
„Друго је храна, мораћемо да се посветимо храни и да боље управљамо нашим пољопривредним ресурсима у будућности и нашим индустријским капацитетима прераде. Под три су здравство и лекови. Здравство и фармација, значи болнице и клинички центри, али и лекове да обезбедимо довољно и довољно тзв. генеричких сировина за лекове у будућности“, рекао је Вучић.
Он је као четврту ствар навео јачање војске да би била одвраћајући фактор и да би умели да сачувамо мир.
Поновио је да предвиђа велике сукобе у свету и да долази тешко време, а да ће, како је указао, бити „тешко бреме и на нашим плећима“.
„Увек сагледавам проблеме у будућности и гледам како да их решавамо. Хоћу да се захвалим свим људима у Србији за огромну подршку и што смо сви били заједно када је био тежак период за нас. Показали смо да смо уједињени, да можемо да се изборимо против највећих сила. Тада смо најхрабрији, најснажнији и можемо све. Показали смо зубе, како се брани наша отаџбина, наша српска тробојка, сваки грађанин ове земље је поносан на то како смо чували и штитили нашу земљу. А сада је време да се окренемо решавању проблема, знам да предстоји свету тешко време и биће велико бреме на нама и на нашим плећима. Зато је важно да будемо уједињени“, поручио је Вучић, гостујући у емисији телевизије Пинк.

Филм о Николи Тесли

Вучић је, како је открио Лазар Ристовски, предложио и да се прави филм о Николи Тесли, а премијера би била на отварању Експа 2027.
Вучић је тим поводом рекао да је на нама да заштитимо наслеђе Николе Тесле.
„На нама и на Американцима је да заштитимо и сачувамо његово наслеђе, а он се поносио српским родом и то морамо на сваком месту да нагласимо“, казао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала