- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ивана Шпановић прескаче Европско првенство – „Мала жртва због вишег циља“

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвана Вулета Шпановић
Ивана Вулета Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Најбоља и најуспешнија српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је да ће пропустити Европско првенство које ће од 7. до 12. јуна бити одржано у Риму, а разлог за то је што бољи резултат на Олимпијским играма у Паризу. Она је ове године све подредила томе и како је објаснила, прескакање ЕП само је мала жртва.
Гостујући у подкасту Олимпијског комитета Србије Шпановићева је апострофирала да су Олимпијске игре приоритет свих приоритета ове године и сезоне.
„Одустала сам од зимске сезоне, као и од Европског првенства у Риму. Зато што не желим да остављам један промил ризика да у Паризу скачем са било каквим болом. Одавно ми није жеља да сакупљам медаље и нисам колекционар. Волим такмичења, изузетно, и није ми увек битно да се само појавим како бих оправадала очекивања. Идеја је да се појавим тамо где сам максимално спремна, да не постоји ризик од било какве повреде, а Париз је апсолутно једина ствар о којој причам још од Токија. Колико год да ми се скаче на Европском првенству у Риму, то је мала жртва. Одлгедаћу га и то је то“, истакла је велика шампионка Ивана Шпановић.
Ивана Шпановић је двапут била првакиња Европе, 2016. године у Амстердаму и 2022. у Минхену.
У Будимпешти је прошле године постала и светска шампионка, па је 34-годишњој српској атлетичарки олимпијско злато једино које јој недостаје у пребогатој каријери.
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
СПОРТ
Олгин златни моменат и чувени српски инат: „Увек га пронађем“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала