- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

На Међународни економски форум у Санкт Петербургу стиже преко 17.000 људи из 136 земаља

© SputnikМеђународни економски форум у Санкт Петербургу
Међународни економски форум у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Учешће на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу до сада је потврдило 17.100 људи и 3.400 представника медија из 136 земаља, саопштио је саветник председника Русије, извршни секретар Организационог одбора форума Антон Кобјаков.

„Форум је постао пуноправна институција националног развоја. Стопа учешћа и интересовање за форум су достигли ниво пре пандемије вируса корона. Данас са сигурношћу можемо да кажемо да је период обнове пословне активности завршен и да смо у фази раста“, оценио је Кобјаков.

Бројке од 2019. године су премашене и то сугерише да је форум потребан светској пословној заједници као инструмент комуникације и интересовање за њега наставља да расте, констатовао је он.
Међународни економски форум у Санкт Петербургу делује као један од суверених центара светског развоја и испуњава историјски јединствену мисију одржавања глобалне равнотеже моћи и изградње мултиполарног међународног система, осигуравања услова за развој на основу обједињене и конструктивне агенде коју диктирају национални интереси Русије, закључио је Кобјаков.
Међународни економски форум у Санкт Петербургу биће одржан од 5. до 8. јуна. Планирано је да се 7. јуна на форуму обрати председник Русије Владимир Путин.
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Специјална операција у Украјини
Политика Европе према Русији доживела крах
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала