- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Постигнут договор о почетној цени откупа малине

CC0 / Unsplash/Zach Inglis / малине
малине - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Почетна цена откупа малине биће 250 динара по килограму, а размер добити произвођача и хладњачара биће у односу 60 према 40 одсто од просечне извозне цене у корист произвођача, усаглашено је на данашњем састанку у влади министра пољопривреде Александра Мартиновића са малинарима и хладњачарима.
Мартиновић је одржао састанак са представницима асоцијација удружења малинара и хладњачара и како је саопштено из министарства, коначно је постигнут договор.
Осим договора око откупне цене, држава ће процес откупа малине пратити двосмерно и уколико буде било неопходно, а у циљу да ниједна страна не буде оштећена, интервенисаће у складу са законом.
У вези са постигнутим договором биће потписан и споразум, саопштило је министарство.
Мартиновић је овом приликом још једном истакао да само заједно односно синергијом пољопривредника и државних органа може да се одговори на изазове веома захтевног светског и европског тржишта хране, у конкретном случају малине.
Он је истакао да би било целисходно да се направи систем у коме ће и мали и велики произвођачи сихронизовано функционисати.
Данашњем сусрету претходио је састанак у понедељак, а који је, како наводе из министарства, оцењен као најконструктивнији до сада и који је протекао у веома пријатељској атмосфери.
Састанку је присуствовала државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Ливија Павићевић, државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић, помоћник министра унутрашње и спољне трговине Жарко Малиновић, помоћници министра пољопривреде Александар Богићевић и Ненад Катанић, као и председник скупштинског Одбора за пољопривреду Марјан Ристичевић.
Осим представника министарстава састанку су присуствовали и представници Привредне коморе Србије, Републичког завода за статистику и председник општине Ариље Предраг Маслар.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала