- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Деца из Русије и Украјине треба да се поново споје са својим породицама, то је изван политике

© POOL / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин са заштитницом за права детета Маријом Лавовом-Беловом
Руски председник Владимир Путин са заштитницом за права детета Маријом Лавовом-Беловом - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Деца из Русије и Украјине треба да се поново споје са својим родитељима, рад на томе не треба да буде део политике, већ искључиво хуманитарног карактера, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са заштитницом за права детета Маријом Лавовом-Беловом.
Према његовим речима, деца из Украјине су се нашла на територији Русије, јер су спасавана од гранатирања из зоне борбених дејстава.
Омбудсман је известила руског лидера о ситуацији са украјинском децом која су се нашла у Русији, као и о томе да је из Украјине враћено шесторо руске деце, истакавши да у Кијеву о томе не говоре, јер ће тада постати јасно да цела та прича није повезана са „крађом деце“, већ са војним акцијама и породичним ситуацијама.
„То су све политичке игре, а најважније је да деца поново буду са својим најближима, да се породице споје, да буду срећне“, оценио је Путин.
Руски председник је закључио да нема ничег важнијег не само за сваку породицу, већ и за државу од деце.
Раније је у Москви приведена држављанка Украјине која је планирала да одведе децу без родитељског старања са територије нових руских региона.
Путин је раније наложио Влади, дечјем омбудсману и локалним властима да идентификују сирочад која живе у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Запорошкој и Херсонској области како би им што пре пружили државну помоћ и социјалну подршку.
Заштитница за права детета Марија Лавова-Белова саопштила је да се покреће пројекат „Сва деца Донбаса у породицама“. Она је истакла да је важно помоћи новим регионима да се интегришу у правно поље заштите деце у Русији.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала