- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија тражи директан одговор од САД у вези с нуклеарним оружјем у Индо-пацифичком региону

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ
Амбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Русија је забринута због противречних сигнала америчких савезника у Азијско-пацифичком региону у вези са јачањем сарадње са САД у нуклеарној сфери , рекла је заменица руског амбасадора у УН Ана Јевстигнејева на седници Савета безбедности.

„И даље изазивају забринутост противречни сигнали од стране америчких савезника у североисточној Азији, Токија и Сеула, о тзв. јачању сарадње с Вашингтоном у нуклеарној сфери. Тражимо да делегација САД директно одговори на питање у вези са намерама у погледу потенцијалног размештања свог нуклеарног оружја на територији савезника“, рекла је она.

Русија захтева од Вашингтона директан одговор на питање о намерама да размести нуклеарно оружје на територији тих земаља, додала је она.
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је раније рекао да Москва сматра да САД могу и од других земаља, осим Филипина, да траже да на њиховој територии распореде ракете средњег и малог домета.
Раније је заменик представника Стејт департмента Ведант Пател је рекао да САД не сматрају неопходним да врате нуклеарно оружје у Индо-пацифички регион и да не планирају да га распореде на Корејском полуострву.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
РУСИЈА
Лавров: Нећемо дозволити диктат Запада у Азијско-пацифичком региону
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала