Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Влада у Приштини усвојила коначну одлуку о експропријацији земљишта у Лепосавићу и Зубином Потоку

© Фото : Косово онлајн/јутјуб/скриншотЛепосавић, припреме за обележавање Дана српског јединства
Лепосавић, припреме за обележавање Дана српског јединства - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Влада привремених приштинских институција усвојила је на електронској седници коначну одлуку о експропријацији за, како је наведено, ''јавни интерес непокретности власника и носилаца интереса које су погођене реализацијом инфраструктуних пројеката од јавног интереса у општинама Лепосавић и Зубин Поток, у складу са правоснажним пресудама судова".
Влада привремених приштинских институција је у мају прошле године усвојила прелиминарну одлуку о експропријацији земљишта у општинама Лепосавић и Зубин Поток, али је Основни суд у Приштини, одељење за управна питања, у децембру прошле године донео пресуду којом је поништио ту одлуку и вратио је на поновно одлучивање и разматрање.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Пета Петковић изјавио је у мају прошле године, када је влада у Приштини донела одлуку о наставку експропријације српске земље у општинама Лепосавић и Зубин Поток, да је реч о новим институционалним притисцима и претњама по останак и опстанак српског народа и да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти жели да протера Србе са њихових вековних огњишта.
Петковић је тада истакао да је усвајањем једностране, противправне и нелегалне одлуке о експропријацији српске земље у Лепосавићу и Зубином Потоку, Курти наставља отимачину земље српских домаћина, како би на њој бесправно градио своје тзв. војне и полицијске базе на северу Косова и Метохије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала