Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин са секретаром Савета безбедности Белорусије: Захвалност за подршку Србији у ГС УН

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас телефоном са секретаром Савета безбедности Белорусије Александром Волфовичем и том приликом захвалио на принципијелном ставу Белорусије по питању непризнавања такозваног Косова.
Вулин је током разговора са Волфовичем захвалио на чврстом подржавању територијалног интегритета и суверенитета Србије, државном руководству Белорусије на челу са председником Александром Лукашенком, саопштено је из Владе Србије.
Посебну захвалност изразио је властима Белорусије за подршку Србији у Генералној скупштини Уједињених нација и негласање за срамну резолуцију о Сребреници чији је творац Немачка.
Он је пренео секретару Савета безбедности Белорусије срдачне поздраве председника Србије Александра Вучића председнику Лукашенку и народу Белорусије.
Вулин и Волфович сагласили су се да је сарадња Србије и Белорусије у области безбедности на високом нивоу, те да ће две државе наставити да се међусобно подржавају у међународној арени.
Волфович је позвао потпредседника Владе Србије да у будућем периоду посети Минск, што је Вулин са задовољством прихватио, додаје се у саопштењу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала