- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић против старог знанца – да укаже Виландеру на грешку

© AFP 2023 / DIMITAR DILKOFFНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
Пратите нас
Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић у трећем колу Ролан Гароса игра против Лоренца Мусетија, а тај дуел би требало да почне од 20 часова и 15 минута. Имао је Новак занимљиве сусрете против Мусетија, баш на Ролан Гаросу.
Новак је добио четири од пет међусобних дуела против Мусетија, а последњи пут састали се се недавно у осмини финала мастерса у Риму када је српски играч славио са 7:5, 6:3.
Памти се и дуел са Ролан Гароса 2021. године када је Мусети водио са 2:0 у сетовима, тада је добио два тај-брејка, а потом је Ноле преокренуо и славио тако што је Италијан предао при вођству Србина од 4:0 у петом сету.
„Ноле је увек Ноле, поготово на грен слемовима. Играти на три добијена сета против њега је увек авантура. Имао сам 19 година када сам био близу победе над Ђоковићем овде, надам се да то могу да искористим да одем даље“, рекао је Мусети италијанским новинарима у Паризу.
Очигледно је да Ђоковић диже ритам, да је против Карбаљеса Баене одиграо вероватно најбољи меч ове сезоне, посебно у последња два сета, али...
То није довољно да се убеди Матс Виландер, бивши тенисер који је раније био познат по различитим коментарима на Новаков рачун. Потом је ушао у фазу похвала, па је сада опет вратио стару „плочу“ и истакао да Новак више није другачији у односу на друге играче.
„За разлику од Федерера и Надала, чији је јединствен стил игре био недодирљив за противнике, против Ђоковића није тако тешко играти када није на сто одсто могућности. Његове лопте су тако технички чисте, нису никакав проблем за противнике. У овом тренутку сви верују да могу против њега. Није Новак постао просечан играч, али није више ни другачији у односу на остале тенисере на туру“, написао је Виландер.
Новаку преостаје да одради посао на успешан начин наравно највише због себе и својих навијача, а потом и због оваквих коментара који долазе не само од Виландера.
Новак и Мусети играће на стадиону Филип Шатрије у вечерњем термину. Програм на највећем стадиону почиње у 12 часова, Ђоковићев меч је четврти по реду и неће почети пре 20.15.
Победник ће у четвртом колу играти против бољег из дуела Томи Пол (САД) и Франциско Серулондо (Аргентина). Ђоковић брани титулу на Ролан Гаросу, пошто је прошле сезоне у финалу победио Норвежанина Каспера Руда.
Ђоковић - Карабатић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
СПОРТ
„Најјачи гени“ – Новак испратио „највећег“ у пензију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала