- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак се огласио пре меча – и то због Олге

© AP Photo / Trevor CollensНовак Ђоковић и Олга Даниловић
Новак Ђоковић и Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
Пратите нас
Главна сензација Ролан Гароса без конкуренције је Олга Даниловић, феноменална српска тенисерка, која је стигла до осмине финала, а на великом подвигу честитао јој је и Новак Ђоковић. Олга је претходно на конференцији говорила о српском асу као и о томе на који начин јој је помогао.
Преко квалификација Олга Даниловић не само да је успела да се домогне осмине финала Ролан Гароса већ је на том путу савладала Данијел Колинс, Американку која игра најбољу сезону у каријери, као и Дону Векић, 40. тенисерку света која зна да буде неугодна.
Падала је и устајала Олга безброј пута у ова два меча, а онда је као лавица изборила две најлепше победе у каријери, иако је сјајан меч одиграла и у првом колу против Мартине Тревисан.
На свему што је постигла на париској шљаци честитао јој је и Новак Ђоковић који је на друштвеним мрежама поделио снимак српске тенисерке после пласмана у осмину финала. Речи нису биле потребно, српски ас ставио је срце, стегнуту песницу и показао колико је импресиониран.
Исти је случај и са друге стране. Даниловићева је два пута на конференцијама добијала питање да прича о Новаку, а њој како каже никада није тешко да говори о томе колико је велики најбољи тенисер света,
„О Новаку сам причала милион пута... Не знам да ли ми у Србији схватамо шта имамо. Имати такву особу у истом спорту као ја, за мене је сјајно што је он тако добар и понизан, што је поносан да представља Србију. Долазим понекад код њега да ми помогне, да ми каже какве грешке је он имао, ценим то колико могу. Играла сам Јунајтед куп са њим у дублу, победили смо, било је то олакшање, јер смо хтели да урадимо. Играла сам са Новаком и победила. Срећна сам што можемо да доживимо тако нешто“ рекла је Олга.
Објаснила је и на који начин јој помаже српски ас.
„То је нешто што ми говоримо међу собом. Није то магија, стално говоримо међу собом. Борити се до краја, менталитет који има, сви желе да га имају, то је нешто ван ове планете, врло једноставне, просте ствари“, истакла је српска тенисерка.
Олга и Новак једини су преостали српски представници у Паризу и због тога нема сумње да ће до краја бодрити једно друго.
Док ће се први рекет света за осмину финала борити против Италијана Лоренца Мусетија, Даниловићева ће место у четвртфиналу морати да избори преко Маркете Вондрушове, актуелне шампионке Вимблдона.
Бруно Кабокло - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
СПОРТ
Кошаркаш Партизана напустио тим без дозволе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала