- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Светлост из давне будућности | Орбита културе

© SputnikОрбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
Пратите нас
У емисији откривамо како настају слике равнотеже као и због чега је познати сценограф, после 200 позоришних представа, и званично постао –чаробњак сцене.
Како изгледа сликарство које већ деценијама представља дубоко интимну уметничку исповест о себи и о свету, сликарство за које су критичари одавно рекли да тежи да „дувањем у светле ствари створи светлост“ – питамо једног од „најпрефињенијих“ наших сликара Драгана Стојкова чија је изложба „Слике равнотеже“ недавно отворена у галерији Коларчеве задужбине.
Какви нови изазови стоје пред нашим најбољим оркестром – Београдском филхармонијом, какви су нови програми и увек присутна музичка изненађења пред публиком – питамо Јелену Милашиновић из БФ.
Шта нам је донело наслеђе „бејби-бумера“, да ли модерни „принчеви“ и „принцезе“ више верују мобилним телефонима или родитељима, нека су од питања које поставља књига „Свака породица има своју причу“ о којој разговарамо са породичним психотерапеутом Мирном Зелић.
Да ли је филм заиста променио свет и колика заслуга за ту промену припада нашем Милошу Миши Радивојевићу – тема је другог документарца из серије започете остварењем „Филм давне будућности“ , пројекта о којем разговарамо са његовим творцима, редитељима Дарком Бајићем и Синишом Цветићем.
У „Орбити културе“ представљамо и недавно објављену монографију „Герослав Зарић Гера, Чаробњак сцене“ издавачке куће Службени гласник, чији је аутор Живадин Митровић. Реч је о књизи која представља Зарићев сценографски рад који обухвата више од 200 реализованих позоришних представа, али и значајан сликарски опус, употпуњен породичним и професионалним фотографијама.

О емисији „Орбита културе“

Орбита културе“ прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.
У жељи да афирмише праве вредности, остаје верна сопственом слогану који гласи: „Када има културе, нико не примећује, а када је нема — примете сви“.
Спутњикову „Орбиту културе“ уређује Дејана Вуковић, а емитује се сваке суботе у 10.00 на таласима Радија Студио Б.
Орбита културе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала