- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан неће моћи да доводи играче до 2026. године?

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Партизана Светозар Марковић, Данило Пантић, Бибрас Натхо и Александар Поповић представљају нове дресове
Фудбалери Партизана Светозар Марковић, Данило Пантић, Бибрас Натхо и Александар Поповић представљају нове дресове - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
Пратите нас
ФИФА нема милости – Партизан је кажњен забраном регистрације новајлија у наредна три прелазна рока. Вицешампион Србије, према одлуци Међународне куће фудбала (ФИФА), моћи ће да рачуна на појачања тек од почетка 2026. године. С друге стране, директор црно-белих Милош Вазура уверава да ће ускоро све бити решено.
Партизан је кажњен забраном регистрације новајлија у наредна три прелазна рока због дуга од 460.000 евра. Према одлуци светске куће фудбала вицешампион Србије ће на појачања моћи да рачуна тек од почетка 2026. године.
Канцеларија Партизана има могућност да одмах поступи по правоснажним одлукама фудбалских органа, измири конкретна дуговања и испуни услове за укидање суспензије.
Казна тече од 17. априла и највероватније се тиче неизмирених дуговања бившем првотимцу Јапанцу Такуми Асану.
У коначној изреци, Суд за спортску арбитражу у Лозани потврдио је дуговање и наложио Партизану да исплати јапанског интернационалца и трошкове поступка. Претходно је ФИФА пресудила да се ради о суми од око 460.000 евра.
Уколико не обезбеди средства, Партизан неће моћи да региструје појачања у прелазном року, чији почетак је заказан за 13. јун.
Партизан је сличан проблем имао пре две године. Дуговање швајцарском Лугану због трансфера Филипа Холендера коштало је црно-беле суспензијом од 18 месеци, такође, изреченом од ФИФА. Клуб је тада брзо реаговао и без проблема ушао у летњи прелазни рок 2022. године.
Клуб из Хумске је недавно изгубио спор и са Немањом Јовићем. После Већа за решавање спорова, предмет је доспео и на Суд у Лозани.
Да су црно-бели у озбиљном проблему потврдио је и генерални директор Милош Вазура, који је поручио да ће дуговања бити измирена, самим тим и суспензија ФИФА укинута.
„Све ће бити у реду, у најкраћем року суспензија УЕФА ће бити аутоматски повучена када будемо исплатили наведна потраживања. Свесни смо своје обавезе, која ће бити регулисана у првом данима наредне седмице, па спортски сектор клуба неће имати никаквих проблема у ангажовању играча у предстојећем летњем прелазном року. На томе се увелико ради и све иде устаљеним током“, рекао је Вазура у изјави за портал Телеграф.рс.
Марко Николић на мечу Локомотиве и ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
СПОРТ
Српски тренери на радару московског великана – да ли ће прорадити братска конекција?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала