- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

САД намеравају да поставе ултиматум Кини – или Запад или Русија

CC BY 2.0 / vikkies / Руска зграда у Кини
Руска зграда у Кини - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2024
Пратите нас
САД ће ставити Пекинг пред избор између Русије и Запада по питању трговине – западне компаније морају да спрече Москву да увози критично важне компоненте преко Кине, пише британски лист „Фајненшал тајмс“.
Према информацијама до којих је лист дошао, заменик министра финансија САД Воли Адејемо на састанку са пословним круговима у Немачкој намерава да саопшти да САД и Европа „морају да ставе Кину пред тежак избор: кинеске компаније могу или да послују у западним земљама или да снабдевају руску војну машинерију робом двоструке намене“.
„Не могу да раде и једно и друго“, сматра Адејемо.
По његовом мишљењу, свака чланица НАТО и коалиције земаља које подржавају Украјину треба да укаже Пекингу да је неприхватљиво да Кинези подржавају руски војно-индустријски комплекс.
Како се прецизира, САД намеравају да запрете санкцијама кинеским компанијама за које се утврди да снабдевају руску одбрамбену индустрију.
Раније је заменик сталног представника Кине у УН Генг Шуанг позвао САД да се не мешају у билатералну сарадњу Москве и Пекинга. Он је истакао да Кина увек детаљно контролише извоз робе двоструке намене и позвао је САД да престану да клеветају Кину и укину једностране санкције.
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
СВЕТ
Бела кућа признаје: Немамо информације да Кина шаље оружје Русији
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала