- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Евролигашки проблеми – маторци владају, а млађани „пливају“ преко баре

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаСерхио Љуљ
Серхио Љуљ - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
Панатинаикос је постао првак Европе, а главни протагониста био је Костас Слукас који је изабран и за МВП-ја Евролиге. Слукас има 34 године. Поред њега веома битну улогу имали су и Серхио Љуљ и Серхио Родригес. Један 36, други 37 година. Јасно је да „маторци“ владају Евролигом.
Са друге стране, млади играчи гледају како да што пре препливају Атлантик и оду у НБА. И то мало талената што се појави ретко иде путем Луке Дончића који је прво освојио Евролигу, па отишао „преко баре“.
Имамо пример Виктора Вембањаме који није ни заиграо у неком већем клубу, није заиграо у Евролиги, већ је из Метрополитана као први пик завршио у Сан Антонију. Пре њега је Никола Јокић на мала врата из Меге отишао у Денвер.
Раније је играчима, као што је рецимо Богдан Богдановић, било важно да из матичног клуба оду и докажу се у Евролиги, а сада се често такав корак прескаче већ се одмах гађа НБА.
Истини за вољу, млади играчи ретко и добијају шансу да се покажу, купују се искусни Американци на велико и јури се резултат по сваку цену.
С тим у вези добијамо чињеницу да су водећи играчи или искусни евролигашки играчи попут Слукаса, Родригеса, Рудија Фернандеса и Љуља или странци у виду Тавареса или Кендрика Нана.
Зато и не чуди што је Љуљ решио прошлогодишње финале, а Слукас на неки начин ове године.
Само, проблем је што они неће играти још 15 година. Заправо, већ су у годинама у којима су играчи раније увелико уживали у чарима пензије.
Колико је овакав систем одржив за Евролигу у годинама које следе?
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Новаков трон се клима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала