- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

НАТО авиони пратили белоруско-руске летачке војне вежбе

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаПокретни антенски стуб ракетног система белоруских ПВО снага
Покретни антенски стуб ракетног система белоруских ПВО снага - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
Авиони НАТО-а за радарско осматрање на небу изнад Пољске и балтичких земаља помно су пратили заједничке вежбе руског и белоруског војног ваздухопловства, саопштио је заменик команданта белоруског Ратног ваздухопловства и ПВО снага, начелник авијације Леонид Давидович за телевизију СТВ.
„Током активне фазе војних вежби, на небу изнад Пољске и балтичких земаља непрестано се налазило неколико авиона за радарско осматрање и контролу великог домета. Били смо свесни да они прате све наше летове, прате наше активности“, рекао је Давидович.
Према његовим речима, у Белорусији су „одавно научили да на њих реагују“.
„На одређени начин им се супротстављамо, предузимамо мере како би се смањила ефикасност њихове обавештајне службе“, објаснио је он.
Он је напоменуо да је током заједничких белоруско-руских летачких вежби 27-31. маја био укључен већи део авијације белоруског ваздухопловства, „односно, на овај или онај начин у вежбама су учествовале све ваздушне базе и сви типови авиона“.
„Максимална ангажованост људства, максималан опсег извршених задатака. Током вежби смо размењивали искуства, наравно, више руски пилоти са нашим пилотима“, додао је он.
У периоду од 27. до 31. маја, у оквиру унапређења јединственог регионалног система ПВО Белорусије и Русије, под руководством команданта Ратног ваздухопловства и снага ПВО у Белорусији су одржане заједничке летачко-тактичке вежбе снага и средстава ваздухопловних и ПВО снага Белорусије и Ваздушно-космичких снага Русије. Током вежби одрађивани су задаци покривања државних и војних објеката од ваздушних напада.
У Пољској се распоређује батаљон НАТО-а  - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
РУСИЈА
Украјина концентрисала више од сто хиљада војника на граници са Белорусијом
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала