- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев жели са Новаком на вечеру: „Он је број један“

© AP Photo / Frank Franklin IIДанил Медведев и Новак Ђоковић
Данил Медведев и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, успео је уз мало проблема да савлада Чеха Томаса Махача у трећем колу Ролан Гароса, а на конференцији после победе одговарао је на разна питања од којих је једно било са ким би изашао на вечеру од колега. Рус је најпре навео Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић и Данил Медведев изузетно се цене и поштују, али немају толико често прилику да се друже ван терена. Због тога није изненађење што би Рус волео са српским асом на вечеру.
Добио је Данил питање да одабере тројицу колега са којима би отишао на вечеру, а први избор био је управо Новак.
„Важно питање, да ли бисмо причали о тенису или животу? Животу? Мало о тенису? Ах… Рекао бих Новак, зато што када кажете три особе, хоћу да буде искрено, приватно. Он је број један. Џон Мекинро, а број три Кафељников. Нисмо тако близу“, рекао је Медведев.
Када је реч о његовом наредном мечу за противника ће имати Алекса Де Минора.
„Добро се крећемо, знамо да нападамо, али ниједан од нас није такав да ће један ударац да одлучи поен. Имали смо доста мечева где смо и један и други побеђивали. Први пут смо на шљаци, вежбали смо заједно у Монте Карлу. Мислим да може да буде занимљиво“, истакао је руски ас.
Велике заслуге за Данилове добре партије на шљаци иду и Жилу Симону, бившем француском тенисеру.
„Тешко је објаснити укратко, он има менталитет победника, осетите то одмах, знам да хоће да ја победим, то је важно када имате такве људе око себе, важно је да имате оне са победничким менталитетом. Ту су неки технички детаљи које прилагођавамо током меча, пре и после, шта можемо да радимо, неке тактичке ствари. Заиста квалитетно радимо“, рекао је Медведев.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
СПОРТ
Несаломиви Новак преживео драму од скоро пет сати – Париз на ногама у три сата ујутру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала