Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

СНС: Нападнут кол центар странке на Новосадском сајму

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава СНС
Застава СНС  - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
Српска напредна странка саопштила је да овавештава све медије и надлежне институције Републике Србије, поготово Мисију ОДИХР, да је данас око 13 часова група лица извршила бруталан и рушилачки напад на јавну имовину Новосадског сајма и то на просторије које је легално и легитимно закупила СНС, и у којима се налази кол-центар странке.
Овај кол-центар ради и функционише традиционално на поменутој локацији, што је опште позната ствар више година и послује потпуно у складу са свим Законским прописима Републике Србије, наводе из Градског одбора СНС Нови Сад.
Како додају, ''вандали и криминалци, њих око 100, покушали су да провале у просторије у којима је кол-центар и тада су разваљивали врата и уништавали све пред собом''.
''Предвођени Мишом Бачуловим, Брајаном Брковићем и Мираном Погачаром, исекли су струју у предметним просторијама на Новосадском сајму и на тај начин угрозили животе свих присутних на предметној локацији, што је директан терористички чин и уништавање електродистрибуционе мреже Републике Србије'', додаје се у саопштењу СНС.
Предметни простор закупљен је у складу са Законом о финансирању политичких активности Републике Србије и потпуно у складу са овим Законом, наводе из СНС.
''Као доказ томе прилажемо копију Уговора за закуп сала у Конгресном центру Новосадског сајма који простор је легално закупила Српска напредна странка Градски одбор Нови Сад. Упозоравамо надлежне институције и општу јавност, као и представнике међународних организација, нарочито Канцеларију ОЕБС за демократске институције и људска права да је у Новом Саду тренутно на снази бруталан напад на грађане и имовину Републике Србије и захтевамо да се са овим криминалним активностима престане одмах и да институције заштите грађане'', истиче се у саопштењу.
''Будући да је СНС оваквим дивљаштвом онемогућена да спроводи потпуно закониту активност рада кол центра обавештавају јавност да ће ради заштите живота грађана и имовине Републике Србије обуставити рад кол цента СНС на предметној локацији уз апел да вандали ни случајно не покушају да угрозе животе наших активиста. Такође тражимо да тужилаштво хитно реагује и заштити грађане Републике Србије од дивљака и криминалаца предвођених насилником Бачуловим, Брковићем и Погачаром'', додаје се у саопштењу Градског одбора СНС Нови Сад, преноси Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала