- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп каже да је спреман да иде у затвор

© AP Photo / Julia NikhinsonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп рекао је да је спреман да оде на потенцијално издржавање затворске казне или на кућни притвор због 34 осуде за фалсификовање пословних записа. Међутим, он сматра да америчка јавност вероватно неће то тако лако прихватити.
Трамп који се уједно кандидује и за нови мандат, признао је у интервјуу за "Фокс њуз" да је спреман на затворску казну ако такву одлуку донесе судија у процесу који се против њега води у Њујорку.
"Слажем се са тим", рекао је Трамп на питање шта би било, ако би био осуђен на затворску казну или кућни притвор.

Пре неки дан сам чуо једног од мојих адвоката како на телевизији изјављује: „Не желите то да уредите председнику“. Рекао сам: „Не молимо ни за шта, рекао је Трамп, сугеришући да би било каква потенцијална казна наљутиле његове присталице.

© Sputnik / Nikita ShohovДоналд Трамп у Индијани
Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп в штате Индиана - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Доналд Трамп у Индијани
Мислим да јавност то не би толерисала. Нисам сигуран да би јавност то подржала.
Трамп је поновио своје мишљење о случају против њега у вези са наводним исплатама новца порно глумици Сторми Данијелс након избора 2016. и фалсификованом папирологијом за њихово сакривање, одбацујући то као политички мотивисан прогон.

Људи то схватају. То је превара и Републиканска партија се чврсто држи. Људи виде да је то оружје Министарства правде ФБИ-ја и да све то долази из Вашингтона, рекао је он.

Порота Менхетна је у четвртак прогласила бившег председника САД кривим по све 34 тачке оптужбе за фалсификовање пословних записа. Свака оптужба носи максималну казну од четири године затвора. Трампов правни тим је већ најавио да ће се жалити, а бивши председник је рекао да ће „праву пресуду“ јавност изрећи на изборима 5. новембра.
Трамп је први амерички председник који је осуђен за кривично дело.
Изрицање пресуде заказано је за 11. јул, непосредно уочи Републичке националне конвенције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала