- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Америка спремне да разговара са Украјином о проширењу географије напада на Русију

© AP Photo / Carolyn KasterБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
САД су спремне да разговарају са Украјином о проширењу географије напада на Русију, изјавио је Џон Кирби, координатор стратешких комуникација у Савету за националну безбедност.
„Мислим да нико не би требало да буде шокиран што је председник Зеленски, с једне стране, захвалан, а с друге стране, наставља да то тражи. Зато ћемо разговарати о томе са украјинцима.“, рекао је он на брифингу.
Кирби је додао да још не може да каже да ли ће ови разговори довести до промена политике, али је обећао да САД неће „окренути леђа потребама Украјине”.
Портпарол Стејт департмента рекао је за Спутњик прошле недеље да је амерички председник Џозеф Бајден дозволио Украјини да користи америчко оружје за противбатеријску борбу против циљева на руској територији који прете Харкову. Према изворима Волстрит џурнала, Вашингтон је одобрио употребу вишецевних ракетних система Хајмарси и артиљеријских система „у Харковској обласи“.
Владимир Путин је истакао да представници земаља НАТО-а морају бити свесни „чиме се играју“ када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да гађа циљеве на територији Русије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала