- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Боље не будите руског медведа“: Дума упозорава Запад да не прелази црвене линије

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
Посланик Државне думе Русије Тамара Фролова прокоментарисала је одлуку Холандије да дозволи Украјини да користи холандске авионе Ф-16 за нападе на руску територију, саветујући им „да не буде руског медведа“.

„Боље је не будити руског медведа! Колективни Запад данас ни не схвата да што више буде тестирао стрпљење наше земље, то ће ударац бити јачи! Лудаци, слушајте – Руси дуго трпе, али ударају јако“, упозорила је Фролова.

Она је подсетила на бившег немачког канцелара Ота фон Бизмарка, који је, како је рекла, за разлику од својих холандских савременика много боље познавао Русе и у потпуности схватао последице непромишљених корака против Русије.
„Не треба ни говорити о украјинским марионетама у рукама Запада. Али када ситуација прелази у директну претњу по цивиле наше земље, онда је то већ прелазак 'црвене линије'“, додала је Фролова.
Подсећамо, око десет европских земаља је одобрило Украјини да извводи нападе њиховим оружјем на руску територију: Велика Британија, Француска, Пољска, Шведска, Чешка, Финска, Холандија и балтичке државе – Литванија, Летонија, Естонија. Међутим, министри одбране земаља Европске уније, иако су већали о овом питању, нису могли да постигну консензус. Против су, рецимо, Мађарска, Шпанија, Италија и друге.
Портпарол руског председника Дмитриј Песков је изјавио да председник и војска знају могући одговор Русије на нападе на њену територију и предузимају одговарајуће контрамере, док је Владимир Путин поручио да представници земаља НАТО-а, посебно у Европи, морају бити свесни са чиме се играју.
Војне вежбе НАТО-а у Летонији - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Специјална операција у Украјини
Играње ватром: Ко сме да нападне Русију
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала