- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британска МИ-6 врбовала два службеника из централних државних органа Кине

© Sputnik / Alex McNaughtonПоглед на Вестминстерску палату у Лондону
Поглед на Вестминстерску палату у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
Британска тајна служба МИ-6 врбовала је два службеника из централних државних органа Кине, саопштило је Министарство државне безбедности на друштвеној мрежи „Снепчет“.
„Недавно су органи државне безбедности, спроводећи детаљну истрагу, открили велики случај шпијунаже. Британска тајна служба МИ-6 регрутовала је брачни пар Ванг и Џоу који су били запослени у централним државним органима Кине“, наводи се у саопштењу.
Министарство је прецизирало даје 2015. године мушкарац по презимену Ванг поднео захтев за програм обуке размене у Великој Британији. Након што је стигао тамо, МИ-6 је за њега приређивао вечере, покушавајући да открије његове хобије и карактерне слабости.
Након тога, Ванг је почео да британској страни пружа „консултантске услуге“, а затим су му агенти МИ-6 понудили да директно ради за британску Владу уз накнаду.
Ванг се сагласио, након чега је британска обавештајна службена организовала за њега посебну шпијунску припрему, а затим га послала назад у Кину ради прикупљања „важних података“.
Накнадно је МИ-6 на исти начин врбовао и његову жену.
Кинеско Министарство је истакло да су након детаљне истраге и прикупљања основаних доказа, органи државне безбедности предузели мере, а истрага се наставља.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала