- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Британски адмирал признао: Русија остварује тактичке успехе у Украјини

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија
Руска артиљерија - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
Руске снаге остварују тактичке успехе током операције против Украјине, признао је начелник штаба одбране Велике Британије, адмирал Тони Радакин у интервјуу ТВ каналу „Скај Њуз“.

„Русија остварује тактичке успехе на копну“, истакао је он.

Истовремено, Радакин је изразио увереност у победу Украјине, истакавши да је у марту 2022. године под контролу Русије прешло 17 одсто украјинских територија, док је сада, како тврди, реч о 11 одсто. Ту разлику је назвао „дефицитом“.
Он је такође истакао да Русија не жели рат против НАТО или нуклеарни рат, иако сада, како тврди, између Русије и Запада постоји конфронтација у економији, логистици, војној производњи и политичкој вољи.
Поред тога, Радакин је упозорио на коришћење „неодређених формулација“ о приближавању трећег светског рата.

„Треба да будемо опрезни и правимо разлику између заиста озбиљних и дубоких претњи с краја 30-их година прошлог века и онога како смо ушли у светски рат и да не користимо нејасне формулације о томе да се сада на неки начин налазимо на прагу светског рата. Свет је постао опаснији. Али, ми треба да будемо спокојни захваљујући ономе што имамо“, закључио је Радакин.

Претходно, руски председник Владимир Путин рекао је у интервјуу америчком новинару Такеру Карлсону да Москва не планира да напада НАТО и да то нема никаквог смисла. Руски лидер је истакао да западни политичари редовно застрашују своје становнике непостојећом руском претњом како би одвукли пажњу од унутрашњих проблема, иако „паметни људи одлично схватају да је то неистина".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала