- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски председник: Учешће НАТО-а у сукобу у Украјини довешће до нуклеарног Армагедона

© Sputnik / Алексей ВитвицкийСпоменик совјетским војницима у Софији
Споменик совјетским војницима у Софији - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
Бугарски председник Румен Радев изразио је забринутост да би све експлицитније учешће НАТО у сукобу у Украјини довело до „нуклеарног Армагедона“.
„Учешће НАТО-а у овом сукобу (у Украјини) на свим нивоима је јавна тајна која све више излази на видело. Ово учешће се интензивира и носи претњу неконтролисане ескалације, а самим тим и нуклеарног Армагедона. Све спекулације на ову тему имају за циљ да одвуку пажњу јавности “, рекао је он новинарима уочи предстојећег самита НАТО-а.
Према његовим речима, ако би бугарским „евроатлантским кукавицама” било остављено да одлучују да ли да пошаљу трупе у Украјину, они би „вољно послали све Бугаре тамо” да прикрију своју вештачку „евроатлантску фасаду”.
„Желим још једном да нагласим, ви то добро знате – никада нисам дао изјаву да је Бугарска донела одлуку да пошаље своје трупе у Украјину. Наши самозвани евроатлантисти су кукавице и сами су неспособни да донесу такву одлуку, јер знају да ће их друштво одбацити, као што се десило са њиховим покушајем да 3. март укину као државни празник (Дан ослобођења Бугарске од Османско царство као резултат руско-турског рата)“, нагласио је председник.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала