- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак сазнао противника – а Мира наставила руску бајку

© AFP 2023 / ALAIN JOCARDМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
Каспер Руд, норвешки тенисер, оправдао је улогу фаворита и савладао је Тејлора Фрица за четвртфинале Ролан Гароса резултатом 7:6, 3:6, 6:4. Овом победом Руд је заказао сусрет са Новаком Ђоковићем. Том мечу претходила је победа сјајне Рускиње Мире Андрејеве над Варваром Грачевом, руском тенисерком која игра за Француску, резултатом 7:5,6:2.
Новак Ђоковић сазнао је противника за четвртфиналну борбу на Ролан Гаросу након што је уз један испуштени сет Каспер Руд још једном показао да је прави мајстор шљаке. На ивици је био Норвежанин да изгуби први сет јер је у тај-брејку губио 5:1, али направио је преокрет и повео.
У другом сету Американац је био сигурнији, први је направио брејк, а после пропуштених прилика Руда, Фриц је стигао до изједначења у сетовима. На сличан начин почео је и трећи сет, али овога пута Норвежанин је узвратио уз два брејка. Био је бољи и у самој завршници сета и заслужено је још једном стекао предност.
У четвртом сету Руд је био изузетно доминантан и противнику није допустио ни најмању шансу за брејк. После три и по сата борбе норвешки тенисер је обезбедио још једно четвртфинале.
Пре Руда право чудо направила је Мира Андрејева.
Девојчурак из Карнојарска наставља да пише историју и да живи бајку у Паризу, где је остварила резултат каријере када су у питању гренд слем турнири.
Да све буде још фасцинантније, Андрејева је на Отвореном првенству Француске до сада изгубила само један сет и то у другом колу када је одмерила снаге са Викторијом Азаренком.
У осмини финала Мира Андрејева је с друге стране мреже имала противницу рођену у Москви, која је касније изабрала да наступа под заставом Француске.
Велика борба виђена је у првом сету, где је Мира прва задала ударац, одузевши сервис противници у седмом гему и то без изгубљеног поена.
Ипак, предност је била кратког даха, с обзиром на то да је Варвара Грачева узвратила рибрејком.
Грачева је затим у 10. гему имала две сет лопте, али се руско чудо одбранило.
Успела је Андрејева у следећем гему да „украде“ сервис 88. играчици на ВТА листи и да на крају слави резултатом 7:5.
Други сет стартовао је брејком Мире Андрејеве, која је експресно потврдила предност.
Није се предавала Варвара и стигла је до изједначења – 2:2.
Уследио је рибрејк Мире Андрејеве за 3:2, и затим је нанизала и наредна три гема и славила са 6:2 за пласман у четвртфинале Ролан Гароса.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
СПОРТ
Неуништиви Новак – падао, крварио, „летео“ и срушио Аргентинца за четвртфинале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала