Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучићева листа са Руском странком има већину у Нишу, трубачи у штабу напредњака /видео/

© Фото : Твитер/скриншот/видео/Н1Славље у штабу СНС-а у Нишу
Славље у штабу СНС-а у Нишу - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Пратите нас
Коалиција окупљена око листе „Александар Вучић - Ниш сутра“ и Руска странка имају већину (31 мандат) за формирање градске скупштине у Нишу.
Носилац листе „Александар Вучић-Ниш сутра“ Драгослав Павловић изјавио је да званично може да прогласи победу, након објаве ГИК-а да је та коалиција освојила 30 мандата и да ће са Руском странком бити формирана коалиција која ће водити град у наредним годинама.
У штаб напредњака су стигли и трубачи, а слављу је присуствовао и Тихомир Перић, први на листи Руске странке.
О коалицији са Руском странком, Павловић је истакао да се ради о, како је навео, храбрим људима који желе да преузму одговорност за вођење града.
„Оно што ће бити у фокусу су наши грађани, њихов бољи живот, просперитет града, раст и напредак. То је и био наш политички програм. То је био наш политички програм током нове предизборне кампање. Водили смо једну толерантну политичку кампању, показали смо се као прави и одговорни учесници у изборној кампањи. Представили смо оно што су резултати, а представили смо и оно што ће бити у будућности“, рекао је Павловић.
Павловић је навео да је ова коалиција окупљена око патриотизма.
„Ми смо широка коалиција патриотских снага и као озбиљна политичка групација нисмо желели да се изјашњавамо пре званичних резултата. Сачекали смо Градску изборну комисију да донесе званичне резултате и сада са сигурношћу можемо да кажемо да имамо 30 мандата у Градској скупштини. Просто осуђујемо све оно што се догађало у претходних неколико сати, а чули сте разне спинове како ће бити 29 мандата или неће бити довољно мандата“, рекао је први на листи Павловић.
Павловић је захвалио и свим коалиционим партнерима и додао да је то једна победа демократије.
„Зато што смо показали како и људи који имају широко схватање јединства могу да функционишу заједно, ка истом циљу и то је оно што је важно. Ми смо заиста показали једно јединство који други нисам сигуран да ли су могли да покажу. Важно је рећи да смо имали једну добру кампању која је била препуна позитивног набоја. Зато ми је драго да смо показали да можемо да добијемо дупло више гласова од првог следећег, а три пута више гласова од опозиције. И то је наша снага, људи“, нагласио је он.
Павловић је истакао да тек следи посао.
© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLIĆДрагослав Павловић: Ова коалиција је окупљена око патриотизма.
Драгослав Павловић - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
Драгослав Павловић: Ова коалиција је окупљена око патриотизма.
„Сваког дана ћемо бити са грађанима. Сваког дана ћемо бити са сваким коме је потребна помоћ у овом граду. То је наша мисија и то је оно што смо пропагирали и тако ћемо радити. Још једном честитке свима на успешној мисији, на успешно заокруженом првом задатку у нашој великој трци која тек почиње. И хвала вам свима што сте се данас окупили да ово и да прославимо. Јер на неки начин ово је само једно кратко славље, оно што је важно је да ће у будућности Ниш бити јачи град“, рекао је он.
Градска изборна комисија Града Ниша објавила је, на основу обраде 100 одсто бирачког материјала са 197 бирачких места, да је листа „Александар Вучић - Ниш сутра“ освојила 44,31 одсто гласова бирача и да има 30 одборника.
Према објављеним резултатима, Група грађана „Др Драган Милић“ има 16 одборничких места и 24,49 одсто освојених гласова, Бирамо Ниш- Ђорђе Станковић освојио је 16,12 одсто гласова и 10 мандата, Уједињени - Нада за Ниш - Миодраг Станковић - Нова 3,88 одсто гласова и два мандата, „Др Саво Манојловић - И ја сам Ниш - Крени – Промени“ освојио је 3,93 одсто гласова и два мандата, а листа „Руска странка-Русија и Ниш у срцу!-Тихомир Перић“ једног одборника са 1,1 одсто освојених гласова.
Без мандата су листе Ниш наш град-Бранислав Бане Јовановић-Ново, Глас народа је снага народа, Уједињени за село и град-Будимо на чисто, За наш Ниш-Петар Богићевић - Коалиција снага и Бојан Аврамовић - Не дамо Ниш.
Ниш - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
СРБИЈА
Лидер Руске странке саопштио зашто су подржали СНС у Нишу
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала