- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси открио без кога Србија напада Аустрију

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије ће на стадиону „Ернст Хапел“ од 20.45 одиграти пријатељски меч против Аустрије, а селектор Драган Стојковић Пикси открио је да Александар Митровић неће почети тај сусрет.
То је и логично с обзиром на то да је Митровић тек 3. јуна заједно са Сергејом Милинковићем-Савићем стигао из Саудијске Арабије, где је имао обавезе са Ал Хилалом, с којим је подигао трофеј „Кинг купа“ после победе над Ал Насром.
Орлови ће против Аустрије (4. јуна) и Шведске (четири дана касније) ухватити залет за оно право што их очекује, а то је Европско првенство у Немачкој од 14. јуна до 14. јула. Новинаре је занимало шта Србија очекује од континенталног шампионата, као и у ком систему ће играти.
„Велико такмичење као Европско првенство велики изазов и свако иде са циљем да оствари што бољи резултат. Нико у Немачку не иде због туризма, него да направи искорак. Себе и нацију учини поносним. Шансу која се пружа морамо да искористимо. Гледајући све аспекте које пружа свака утакмица. Србија мора да буде на стопостотном нивоу. Систем? Причамо, гледамо кроз рад да нађемо најбоље решење. Оно што будете видели, то ће бити најбоље, по неком мом мишљењу. Важно је да играчи разумеју захтеве игре, а оно што се сви слажемо, јесте да ова велико такмичење захтева страховито велику потрошњу и ту морамо бити на нивоу који је потребан“, истакао је Стојковић.
Пикси је затим објаснио ситуацију око ударне игле Србије – Александра Митровића.
„Митровић се недавно прикључио екипи и неће почети меч, јер не желимо ништа да ризикује. Ни Никола Миленковић неће почети јер је играо у недељу за Фиорентину, а вероватно ни Лука Јовић који се вратио са далеког пута. Што се тиче осталих играча, сви су спремни“, констатовао је селектор Србије.
Причајући о ривалу Аустрији, Стојковић је показао велики респект.
„Ради се о изузетно јакој и квалитетној екипи, веома компактној. То су показале квалификације, али и пријатељске утакмице које су играли и решили у своју корист. Уосталом, зато смо их и изабрали, јер је меч са таквом селекцијом добар тест пред важно и захтевно такмичење какво је првенство Европе. Заиста иамју одличан тимски дух, али и индивидуалне квалитете високог нивоа. Сабицер, Лајнер, Арнаутовић... Заиста имају доста сјајних играча, и могу много тога да постигну на ЕП. Штета што се Шлагер повредио, али дефинитивно могу много да направе. Због свега наведеног, очекује нас једна тешка и захтевна утакмица“, рекао је Драган Стојковић Пикси.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
СПОРТ
Готово – краљ Мбапе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала