- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

На Универзитету у Београду предвиђено 15.283 места, за буџет 9.778

© Sputnik / Лола ЂорђевићУниверзитет у Београду
Универзитет у Београду - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Пратите нас
Ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић рекао је данас да је за упис на основне академске, интегрисане академске и основне струковне студије у школској 2024/2025. предвиђено 15.283 места.
Он је за Танјуг истакао да је од укупног броја предвиђено 9.778 буџетских места и 5.505 самофинансирајућих.

"На основу података о односу броја планираних и пријављених кандидата за упис на студије за претходне године највише интересовање владало је за Психологију, Софтверско инжењерство, Фармацију, Менаџмент и организацију, као и Информационе технологије у машинству", рекао је Ђокић.

Према његовим речима, међу најтраженијим факултетима истакли су се и Медицина, Архитектура, Информатика, Молекуларна биологија и физиологија, Инфорамциони системи и технологије, Логопедија и Интегрисане студије стоматологије.
На београдском универзитету су укупно акредитована 422 студијска програма, од чега је за школску 2024/2025. годину планирано да се упис реализује на 396 студијских програма.
Пријава и пријем докумената у првом, јунском уписном року биће од 19. до 22. јуна, а пријемни испити биће одржани од 24. до 28. јуна.
Према подацима београдског универзитета, ове године десет факултета одлучило је да подигне цену школарине за самофинасирајуће студенте.
У последњих годину дана неколико факултета урадило је акредитацију или реакредитацију, тако да је формирано неколико нових студијских програма који су потпуно усаглашени и са Болоњском декларацијом и са потребама тржишта.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала