- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Федерер пао, Федерер пао“

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Пратите нас
После велике драме Новак Ђоковић стигао је до 370. победе на Гренд слему и тиме оборио рекорд Роџера Федерера који је остао на бројци 369. Осим тога српски ас пласирао се у 59. Гренд слем четвртфинале и тако у још једном сегменту престигао Швајцарца који је остао на 58.
Невероватан меч одиграли су Новак Ђоковић и Франциско Серундоло, а иако је био на ивици пораза најбољи тенисер света још једном је доказао да је највећи икада и да једноставно не сме да буде отписан у каквој год ситуацији да се нашао.
Освојио је Новак све што се освојити може, али на Гренд слемовима његова мотивација и даље је изузетно велика због чега на терену оставља срце и не предаје се упркос повреди и било ком проблему.
О томе како игра на највећим турнирима довољно говоре бројке које су још једном у Новаком случају постле историјске. Држи Новак рекорд по броју освојених Гренд слемова, али победом над Серундолом оборио је још један рекорд.
Уписао је јубиларну 370. Гренд слем победу у каријери и тако иза себе заувек оставио Роџера Федерера са 369.
Такође Новак ће се 59. пут у каријере борити за полуфинале на најевећим турнирима, а славни Швајцарац четвртфинале играо је 58 пута.
Пао је Федерер два пута у једној ноћи. Истина, легендарни Бата Стојковић је у чувеном „Балканском шпијуну“ пао само једном, али је брату Ђури (Звонко Лепетић) морао да понови „Орао пао, орао пао“.
Српски орао није пао, али зато швајцарски још једном јесте.
Дејан Давидовац - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2024
СПОРТ
Ледеј промашио победу – Звезда води у финалу КЛС!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала