Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Објављени прелиминарни резултати избора у Зрењанину, Суботици, Чачку, Вршцу и Ваљеву

© Sputnik / Лола ЂорђевићИзбори 2024.
Избори 2024. - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Пратите нас
Према прелиминарним резултатима објављеним на сајту Републичке изборне комисије, листа окупљена око СНС освојила је на локалним изборима одржаним 2. јуна 41 мандат у Зрењанину, а поред других градова, победу је однела и у Суботици са 35 мандата.
Према прелиминарним резултатима, листа окупљена око СНС освојила је 41 мандат у Зрењанину, другопласирана листа је „И вода и слобода - Нада - Уједињена опозиција“ која је освојила 12 мандата, а следи листа „Зрењанин против насиља - Бирамо Зрењанин“ са девет мандата.
„Ми снага народа, проф. др Бранимир Несторовић-Зрењанин“ имаће три мандата, док је Савез војвођанских Мађара освојио два мандата.
Када је реч о Суботици, листа окупљена око СНС-а добила је 35 мандата у локалном парламенту.
На другом месту је листа Савеза војвођанских Мађара са 19 мандата, а на трећем месту је листа „Суботица против насиља - Бирам Суботицу - Нела Тонковић“ са 10 освојених мандата.
Мањинска листа „За праведну Суботицу - Странка правде и помирења - Томислав Жигманов“освојила је 3 одборничка места.
Према прелиминарним резултатима Градске изборне (ГИК) комисије града Чачка, победу на локалним изборима однела је листа „Александар Вучић - Чачак сутра“ са 40 мандата у градском парламенту.
На другом месту је листа „Иван Ћаловић – Истина и част“, која је освојила 12 мандата.
Следи листа „Пробудимо Чачак“ са 10 мандата, док су по четири мандата добиле листе „Сви за Чачак -Народна странка -Др Александар Радојевић, „Чачак против насиља“ и „Прим. др Милан Рогановић - Српски покрет Двери- Бошко Обрадовић“.
„Руска странка – Срби и Руси браћа заувек“ освојила је један мандат.
Према прелиминарним резултатима за Град Ваљево, листа око СНС-а добила је 30 мандата, следи листа Свануће-Уједињено Ваљево може са 17 мандата, трећепласирана је Уједињена патриотска опозиција Ваљево - за краља и отаџбину проф. др Бранимир Несторовић са освојена два мандата, док је Екологија, Зелено Ваљево - Стил живота освојила један мандат.
Када је реч о резултатима за Вршац, листа окупљена око СНС освојила је 32 мандата, следи листа Вршац заслужује боље са освојених 12 мандата, док је Група грађана Бирам Вршац освојила један мандат.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала