Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Одлучићемо да ли идемо на преговоре у Швајцарску у складу са нашим принципима

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Србије Александар Вучић
Председник Републике Србије Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да ће у наредним данима бити донета одлука да ли ће Србија ићи у Швајцарску на мировне преговоре о решењу украјинске кризе на којима не учествује Русија.
Говорећи о важним догађајима које очекују Србију у наредном периоду, Вучић је поменуо и самит у Луцерну.
„Биће у Луцерну у Швајцарској самит око Украјине, да видимо шта ћемо и како ћемо да се постављамо“, казао је Вучић, гостујући на РТС.
На питање да ли ће Србија учестовати на том самиту, Вучић је одговорио:
„Доносићемо одлуку у данима који су пред нама у складу са свим принципима о којима смо говорили до сада. Јер, политика није ствар да то што ће неко да ме зове телефоном и врши притисак на мене, већ политика мора да буде ствар принципа и озбиљног приступа и онога што је најбоље да учините за своју земљу“.

Историјска победе листе „Србија сутра“

Вучић се захвалио грађанима на високој излазности на изборима и рекао да је победа листе „Србија сутра“ готово невероватна и да се таква победа неће поновити јер се такви резултати никада нису догодили у историји Србије.
Вучић је рекао, у вези са изборима у Нишу, да би било добро да се сачекају резултати и да треба дозволити провере које се траже. Замерио је коалиционим партнерима што су у Нишу излазили са изјавама да имају већину и да је неопходно пребројавати гласове ако је потребно, па и 100 пута.

„Што се Ниша тиче, ја сам ту потпуно против онога што су урадили и једни и други. Замолио сам оно вече да би било добро да сви сачекају у Нишу. Знао сам да имамо већину, јер смо ми пребројали бирачка места и сабрали гласове. Сагласан сам са човеком из ЦеСИД-а, да треба свима дозволити увид. Тражили су и добили, и ни за један глас није било другачије“, казао је Вучић у изјави за РТС.

Ја сам за то да се сви свуда, колико год хоће, да изборни материјал буде транспарентан, напоменуо је он.
„Наравно да неправилности нема“, рекао је Вучић, и „њима је то јасно“, додао је он.
Вучић је рекао да би било добро да у Београду се крене одмах са формирањем власти, а да у Новом Саду не треба да се жури.
Навео је да су предлози дела опозиције о неплаћању пореза, као виду грађанске непослушности, одраз немоћи.
„То су дечје игре, а оно за шта су људи гласали, а што је суштински важно је да у наредном периоду много више бринемо о људима и пресаберемо своје снаге, те погледамо шта можемо да урадимо како би заштитили безбедност наше земље и енергетску ефикасност“, указао је Вучић.
Вучић је рекао да се због актуелних и предстојећих дешавања у свету држава припрема обезбеђујући неопходне резерве енергената и пољопривредних производа.
Додао је у том контексту да је, питање како ће сви покушати да избегну победу Доналда Трампа која, како је казао, није немогућа.

Свесрпски сабор бића велика манифестација

Вучић је рекао да ће Свесрпски сабор бити велика манифестација и да ће из Републике Српске доћи 10 хиљада људи.
„Имаћемо заједничку седницу влада, уз присуство двојице председника, радићемо на заједничкој декларацији“, напоменуо је он.
Рекао је и да ће бити позвани представници Срба из Црне Горе.
Он је нагласио да ће све бити у складу са Дејтонским мировним споразумом.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала